Suolainen piirakka
(pellillinen)
Pohja
150g voita
4dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1dl juustoraastetta
1dl kylmää vettä
Täyte
750g jauhelihaa
(sipulia)
1 (melko pieni) paprika
1prk fetajuustoa
Päällinen
4dl juustoraastetta
1prk creme frecheä
2dl kermaa
2 munaa
1/2 tl suolaa
Paista pohjaa 225 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia. (Pistele pohjaan reikiä ennen paistamista.)
Kun täytteet ja päällinen on pohjan päällä, paista vielä 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
(Mä olen paistanut jauhelihan joukkoon vähäsen sipulia, olen myös paistanut paprikan samalla kyydillä. Fetat murustan, mutta kokonaiset kuutiotkin menee.)
(Kauniit noi Fiskarsit, eh? Ja tuo leivinpaperi...)
Kalatahna
1-2prk smetanaa
1-2prk creme frecheä
nippu tilliä
noin 150-200g savulohta (graavi)
n. puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa ja pippuria
Kaikki ainekset kulhoon. Sauvasekoitin surisemaan. Voila'! Tarjoile ruisnappien tai saaristoleivän kanssa.
Mutakakku
4 munaa
2dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
200g voita
1 levy tummaa suklaata
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Sulata voi ja suklaa. Sekoita vaahtoon vuorotellen
voi-suklaasulaa sekä kuivat aineet.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
(Tämä me valmistettiin jo tiistaina, vaikka kemut oli vasta torstaina. Mitä aiemmin, sen parempi. Mut ei tietty liioitella saa, jos ei halua aiheuttaa vierailla ruokamyrkytystä...)
Kauraneliöt
125g voita
1/2 dl siirappia
1 1/2 dl sokeria
6dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet. Sulata voi, lisää joukkoon siirappi ja sokeri, sekoita kuivien aineiden joukkoon. Levitä uuninpellille. Jätä reunoihin noin sentti väliä, seos leviää paistuessaan. (Jos jää rakoja, ei haittaa, ne "paistuu kiinni".)
Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia.
Jos leikkaat paloiksi, leikkaa melko nopeasti paistamisen jälkeen, muuten piparit halkeilee. Jos haluat päästä helpommalla, voit myös käsin pilkkoa levyn haluamasi kokoisiksi paloiksi, kun levy on kunnolla jäähtynyt. (Näin mä, laiskaliini teen.)
Marenkiherkku
Lado kulhoon vuorotellen vaniljajäätelöä, kermavaahtoa, mansikoita ja marenkia.
Nauti.
Loppuun vielä pröystäilykuva makeasta marenkipiiraasta, jonka ohjetta et (koomisesti) yllä näe. Se on vielä huippuunsa jalostumassa päin....
Tähän kuvaan, tähän reseptittömään piirakkaan päättyy tämä nälkävuottakin pidempi postaus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti